Zavičajni klub Usorskog kraja - Zagreb

NK Usora Zagreb

Jedna od najaktivniji sekcija našeg Zavičajnog Kluba zasigurno su nogometaši veterani NK Usora koji od prvog dana osnutka ZKUK-a, okuplja velik broj naših članova, kako nogometnih rekreativaca tako i simpatizera, koji nas prate na svim putovanjima u Zagrebu i šire.
NK Usora Zagreb, djeluje u sastavu ZKUK-a te je osmišljen kao sekcija za nogometnu rekreaciju svojih članova. Shvativši to vrlo odgovorno, samo u dvije godine našeg postojanja, napravili smo zavidne rezultate, stoga se stvorila ideja da se ove godine tj. sezone 2010./2011. registriramo u Zagrebački nogometni savez Udruga nogometnih veterana te da se natječemo u II. Zagrebačkoj ligi Istok.

Nogometaši NK Usora Zagreb odigrali su više prijateljskih utakmica, s nekima i češće kao što je to slučaj s ekipom NK Beton-mix; Ivanja Reka, NK Čehi; Čehi, NKSesvetski Kraljevec, Udruga Brezici-Plehan i NK Usora-Veterani; općina Usora, s kojima ćemo i ove recesijske godine, doduše u nešto užem krugu, proslaviti treću godišnjicu postojanja Zavičajnog kluba Usorskog kraja i to tradicionalno, 21.svibnja.
Važno je napomenuti da smo u cilju druženja i promoviranja ZKUK-a nastupali i izvan granica Lijepe Naše, u Villachu i Tullnu u Austriji, kao i na nogometnom turniru u Makljenovcu u BiH, gdje smo prisustvovali tamošnjoj svečanosti te bili veoma srdačno ugošćeni. Ovakav vid suradnje intezivno se nastavlja i ove godine.
Međutim, to nije sve! Da i NK Usora može i zna biti vrlo dobar domaćin, pokazali smo u sklopu II. Usorskog prela koji je održan u Zagrebu u rujnu 2009. godine, kada su naši nogometaši na zavidnom nivou organizirali turnir veterana u Ivanja Reci, gdje su sudjelovale ekipe naših Usorana i to NK Usora (općina Usora), NK Usora Villach, NK Usora Tullni i domaćin NK Usora Zagreba.
Nakon uspješnih nastupa i rezultata koji su ovaj put bili u drugom planu, obećeli smo da ćemo ovaj turnir proglasiti tradicionalnim i da će se održavati svake godine u sklopu Usorskog prela u Zagrebu.

Peteročlani organizacijski odbor za sportske djelatnosti (u sastavu Miro Pejić, Ilija Ivkić, Franjo Jelić, Nikola Antunović i Mato Gavran), izradili su plan i program rada za 2010. godinu, kada nas također očekuje veoma gust raspored utakmica i putovanja.
Ovim putem pozivamo sve rekreativce i one koji žele aktivno igrati veliki nogomet, a koji su stariji od 33 godine, da se jave na terene sa umjetnom travom u Sesvetskom Kraljevcu svakog petka u 20 sati ili na mobitel 098/313-918.

Članovi NK Usora Zagreb (abecednim redom) jesu: Ivo Anić, Nikola Antunović (Kava), Ivan Barišić, Josip Bauk, Jozo Bejić, Josip Ereiz, Franjo Gavran (Ćano), Ivo Gavran, Mato Gavran, Stipo Grubišić, Ilija Ivkić, Franjo Jelić, Ilija Jelić, Slavko Jelić, Nikola Katić, Pavo Knežević, Ivan Kopčić, Zlatko Mamuzić, Ilija Nikić, Mato Nikić, Marko Nikić, Robert Pranjić, Miro Pejić, Igor šimunović, Drago Tipura i Nikola Dadić.

MATO GAVRAN

Logo NK Usora